Asma ul-Husna

Hari Ini

Habib Albi

Habib Albi

Nikmat Allah

Nikmat Allah

Sahabat

Sahabat

Ukhwah

Ukhwah

Sahabat Iqra'

Sahabat Iqra'

Islam Inside

Islam Inside

Knowledge Seeker

Knowledge Seeker

Followers


Life at SMT Tanah Merah 10:24 AM

Alhamdulillah, hari ini sudah seminggu ana berada di SMT Tanah Merah untuk latihan mengajar. Syukur pada Allah atas segala kemudahan dan kelancaran dalam segala urusan. Suasana sekolah hampir menyamai keadaan di sekolah terdahulu sewaktu di Tingkatan 5. Jatuh sayang pada pelajar-pelajar yang ana ajar. Semoga mereka berjaya menjadi insan yang cemerlang akhlak dan akademik. InsyaAllah..

Kesibukan yang melanda memaksa ana memendamkan hasrat untuk melayari internet bagi mencari bahan-bahan ilmiah baru daripada teman-teman blog. Cukup rindu rasanya pada sahabat-sahabat di UTHM, adik-adik yang sama-sama menjayakan program di Perwira. Namun, hidup harus diteruskan.

Semalam juga program Palestin Menangis Lagi berlangsung di sekolah ini. Cukup terusik hati hingga tidak sedar air mata menitis kerana terlalu tersentuh menyaksikan rakaman video yang menunjukkan kehidupan saudara kita di sana. Israel laknatullah terlalu kejam, hanya Allah mampu membalas kejahatan dan kezaliman mereka. Allah Maha Perkasa lagi Maha Pembalas. Doa yang diaminkan pada penghujung program semalam masih terngiang lagi di telinga, moga Allah memakbulkan dan membantu pejuang-pejuang di sana. ALLAH AKBAR!!!

Apapun yang berlaku, sentiasalah kita beringat bahawa perkara ini mungkin juga terjadi pada kita pada masa hadapan. Wallahualam.